Testvérem, ha nem találod az adott napot, akkor egy-két évvel előtte biztosan megtalálod

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Keresztút (Szent István kiadó, 1986-ból)

2014. április 02. - Andre Lowoa

13. állomás
Jézust leveszik a keresztrôl
Imádunk téged Krisztus és áldunk téged!
Mert a te szent kereszted által megváltottad a világot!


Izaiás prófétától:
Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, a betegség ismerôje. És mi elrejtettük elôle arcunkat, lenézett volt, nem becsültük semmire. Valójában a mi betegségeinket viselte és a mi fájdalmainkat hordozta. (Iz 53,3)
Az Evangéliumból:

A zsidók, mivel a húsvéti készület napja volt, hogy a testek ne maradjanak szombaton a kereszten, kérték Pilátust, töresse meg lábszárcsontjukat, és vétesse le ôket a keresztrôl. Jöttek tehát a katonák és eltörték a lábszárát elôbb az egyiknek, majd a másiknak azok közül, kiket Jézussal együtt feszítettek keresztre. Amikor Jézushoz értek, látták, hogy már meghalt. Ezért nem törték el a lábszárát, hanem a katonák közül az egyik lándzsával átszúrta az oldalát, melybôl azonnal vér és víz folyt ki. (Jn 19,31-34)
Könyörögjünk!
Úristen, aki nem akarod halálunkat, hanem azt akarod, hogy megtérjünk és éljünk, tekints gyarló szolgáidra, hogy nagy irgalmasságodért bűneink bocsánatát és a halálig tartó állhatatosságot elnyerjük. Krisztus, a mi Urunk által. Amen

Miatyánk... Üdvözlégy...

Könyörülj rajtunk, Uram!
Könyörülj rajtunk!

Ének: Add meg, kérlek, hogy míg élek,
Együtt sírjak mindig véled
S azzal, ki a fán eped.
Azzal, ki a fán eped.

14. állomás
Jézust sírba helyezik
Imádunk téged Krisztus és áldunk téged!
Mert a te szent kereszted által megváltottad a világot!


Izaiás prófétától:
Gonosztevôk között temették el, és a gazdagok között van az ô sírja, mert nem követett el gonoszságot, sem hamisság nem volt a szájában. És miután odaadta életét engesztelésül, hosszúéletű ivadékot lát és az Úr akarata az ô keze által teljesül. Lelkének küzdelméért meglátja majd a világosságot és betelik vele. (Iz 53,8-11)
Az Evangéliumból:
Ezek után Arimateai József elment Pilátushoz és elkérte Jézus testét. Pilátus csodálkozott, hogy Jézus már meghalt. Hívatta a századost és megkérdezte tôle, valóban meghalt-e már. És miután a századostól megtudta, hogy valóban meghalt, odaadta a testet Józsefnek. Az elment és levette Jézus testét a keresztrôl. Odajött Nikodémus is, és hozott magával száz font mirha és áloé keveréket. Fogták Jézus testét és a fűszerekkel együtt gyolcsba göngyölték, ahogy a zsidóknál temetni szokás. Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sírbolt, melybe még senkit sem temettek. Mivel a sír közel volt, a zsidók készületi napja miatt abba helyezték Jézust. Nagy követ hengerítettek a sír bejárata elé, és elmentek. (Mk 15,42-47, Jn 20,38-42)
Könyörögjünk!
Mindenható irgalmas Isten, ki szent Fiad szenvedésével és halálával megváltottál minket, kérünk, ôrizd bennünk irgalmad művét, hogy akik részesednek a megváltás misztériumában, hozzá méltón éljenek. Krisztus, a mi Urunk által. Amen.

Miatyánk... Üdvözlégy...

Könyörülj rajtunk, Uram!
Könyörülj rajtunk!

Ének: A keresztnél véled állni,
Gyászban véled eggyé válni:
Erre űz a szeretet,
Erre űz a szeretet.

süti beállítások módosítása