Testvérem, ha nem találod az adott napot, akkor egy-két évvel előtte biztosan megtalálod

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Kik lehetnek gyermekeink szent példaképei?

2013. február 21. - Andre Lowoa

A Szombathelyi Egyházmegye havilapja, a Martinus érdekes, gyerekeknek szóló sorozatot mutat be honlapján. Az ajánlót teljes terjedelmében közöljük.

Sajnos, sok felnőtt nem tudja, hogy kiért rajong a gyermeke vagy az unokája. Amennyiben követjük a trendeket és csatlakozunk a Twitter hálózatához, lehetőségünk adódik megtekinteni egy-egy híresség bejegyzéseit és lekérdezhetjük, azt is, hogy kik a mai fiatalok példaképei. Hét énekes, Barack Obama amerikai elnök, a Youtube és egy amerikai valóságshow-szereplő található a TOP tízben. Az első helyezett egy 19 éves kanadai énekes, Justin Bieber, több mint 34 millió követővel. Félve teszem fel a kérdést, biztos, hogy a fiataloknak valóban ilyen példaképekre van szükségük? Nem is olyan régen XVI. Benedek pápa is csatlakozott a hálózathoz, követőinek száma 1,5 millió. Vajon egyházi személy eléri valaha a 34 milliós határt?

Az elmúlt időszakban sokan kérték Önök közül, hogy ajánljunk könyvet általános iskolás gyerekeknek. Olyan olvasmányt szerettek volna a kicsik kezébe adni, amely modern világunk botrányaitól mentes, jóságra és kedvességre tanít, és formálja a jellemüket.

Sajnos eddig nagyon kevés ilyen könyvet tudtunk ajánlani. Ezért, hogy pótoljuk a hiányt, megalkottuk a  gyerekeknek szóló Tiszták, hősök, szentek könyvsorozatot. A sorozat színes, gyerekeknek tetsző, modern rajzokkal illusztrált kötetei 32 oldalon mutatják be az igazi, követésre méltó hősöket: a szenteket.

A sorozat első darabja Szent István király, Boldog Gizella királyné, Szent Imre herceg, Szent László király és leánya, Szent Piroska életét mutatja be. A további kötetek 2013 februárjától havonta, folyamatosan jelennek meg. Az idei esztendőben a következő szenteket szeretnénk bemutatni:

– Szent Adalbert, Szent Gellért, Szent Asztrik, Szent Mór, Boldog Özséb
– Árpád-házi Szent Erzsébet, Árpád-házi Szent Margit, Árpád-házi Szent Kinga, Árpád-házi Boldog Jolán, Szent Hedvig
– Tours-i Szent Márton élete (magyar és német nyelvű)
– Nursiai Szent Benedek, Szent Domonkos, Assisi Szent Ferenc, Loyolai Szent Ignác, Bosco Szent János
– apostolok és evangélisták
– Skóciai Szent Margit, Prágai Szent Ágnes, Toulouse-i Szent Lajos, Portugáliai Szent Erzsébet, Kapisztrán Szent János
– Boldog IV. Károly, Boldog Batthyány-Strattmann László, Boldog Salkaházi Sára, Boldog Apor Vilmos, Tiszteletreméltó Brenner János
– Boldog Romzsa Tódor, Boldog Meszlényi Zoltán, Boldog Bogdánffy Szilárd, Boldog Scheffler János, Tiszteletreméltó Mindszenty József
– Szent Sebestyén, Szent Lúcia, Tours-i Szent Márton, Assisi Szent Klára, Lisieux-i Szent Teréz
– Szent Cecília, Szent Miklós, Páduai Szent Antal, Avilai Nagy Szent Teréz, Limai Szent Róza

Szombathelyi Egyházmegye/Magyar Kurír

süti beállítások módosítása