Testvérem, ha nem találod az adott napot, akkor egy-két évvel előtte biztosan megtalálod

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Szent Marcell és vértanútársai - GESTURI* BOLDOG MIKLÓS kapucinus testvér

2021. június 07. - Andre Lowoa

Szent Fülöp     diakonus



Szent Lukrécia     szűz és vértanú, † 306       


Szent Marcell és vértanútársai

Marcell római pápa volt, 304-308 között kormányozta az Egyházat. Hitvallása miatt Maxencius császár elfogatta, és a császári istállókban cselédsorban dolgoztatta. Elhunyt 309-ben. Vele haltak vértanúi halált Priszcilla és Lucina római nemes nők és Artemia Dioklécián császár leánya. Velük szenvedtek még: Szisziniosz és Cirjék diakónusok, Smaragd, Largius, Apronianus magyarázók, Szaturnin, Pápiász és Maurus katonák és Crescentia szent asszony.



GESTURI* BOLDOG MIKLÓS kapucinus testvér (1882-1958)
Szardínia Gesturi nevu helységében született vallásos szüloktol. Földmuveléssel és kevés állat tenyésztésével foglalkoztak. János, a késobbi Miklós testvér a negyedik gyermek volt. 13 éves korában árvaságra jutott. 29 éves korában jelentkezett Calgari*-ban, a sziget fovárosában a kapucinusokhoz. Plébánosa igen jó véleményt írt róla ajánló levelében. 1913-ban kezdte meg a novíciátust. Fogadalma után különbözo rendházakban kapott beosztást, végül 1924-ben visszakerült Calgariba, ahol 34 éven át az alamizsnagyyujto feladatát gyakorolta, akárcsak több, mint száz évvel elobb ugyanitt Lakoni Ignác. A szeretet és alázatosság gyakorlásával o is a város apostola lett. A II. világháborúban a város is sokat szenvedett bombázások és egyéb háborús veszedelmek miatt. Miklós testvér a bajbajutottak, hajléktalanok és szegények segíto angyala lett. Jellemzo tulajdonsága a hallgatagság volt, ezért „hallgatag testvér”-nek nevezték. Annál többet beszélt Istennel az imádságban. A kórházakat is rendszeresen látogatta, ott a „kórház angyala” névvel illették. 1958. jún. 8-án halt meg Calgariban. A nép úgy beszélt róla, mint szentrol. Temetésén hatalmas tömeg vett részt. Sírja valóságos zarándokhely lett és mindig tele volt friss virággal. Egyre többen tapasztalták meg csodás segítségét, akik hozzá fordultak. Holttestét a temetobol 1980-ban a kapucinusok Szent Antal templomába vitték. II. János Pál pápa avatta boldoggá 1999-ben.
„A bölcsek csendben meghúzódnak tudásukkal, de a balga szája kész veszedelem. Ahol sok a beszéd, nem marad el a bun.” (Péld. 10.)
„Az igaz szája bölcsességet szól, és nyelve igazságot beszél. Isten törvénye él a szívében, nem is tétováznak soha léptei.” (Zsolt 36.)
Imádság:

Istenünk, te Boldog Miklós testvért az alázatos szolgálat és a szeretet sokféle gyakorlása által elvezetted az életszentségre. Add, hogy példájára és közbenjárására mi is az evangélium útján járjunk. A mi Urunk Jézus Krisztus által.


Szent Róbert     hitvalló, † 1159     

süti beállítások módosítása