Testvérem, ha nem találod az adott napot, akkor egy-két évvel előtte biztosan megtalálod

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Szentek köztünk élnek,a múlt róluk beszélnek

Rövid keresztút: Utad, Jézus, Veled járjuk

2014. március 30. - Andre Lowoa

 A keresztút végzésénél a lényeg az Üdvözítô szenvedése fölött való elmélkedés, de közben sem szóbeli ima, sem ének, sem térdhajtás nem szükséges, csupán elmélkedni kell. Ezen a nagyböjti héten próbáljunk idôt szakítani e rövid keresztúti ájtatosságra: lélekben járjuk a szentföldi stációkat, meg-megállva gondolatban a szent helyeken és köszönjük meg, hogy Jézus értünk vállalt szenvedése és halála nem volt hiábavaló, mert vele együtt mi is fel akarunk támadni a régi emberségünk bűneibôl, hibáiból, és már csak Jézussal és Jézusnak akarunk élni... úgy mint férfiak, nôk, gyermekek, munkások, értelmiségiek, hívôk, papok, szerzetesek, szerzetesnôk, egészségesek és betegek, fiatalok és öregek, magyarok és keresztények... és ezáltal Krisztus szeretetét akarjuk viszonozni.

(Egy Miatyánk minden állomás után)

Kezdô imádság
Ó, felfeszített Üdvözítôm, a szent keresztutat akarom járni! Szívembôl szánom és bánom minden bűnömet, mert azokkal téged, aki a legjobb és legszeretetreméltóbb jóság vagy, bántottalak meg. Ó, Jézusom, bocsáss meg nekem!

1. állomás -- Az ítélet
Ó, Jézus, aki magadat irántam való szeretetbôl halálra ítélni engedted, add nekem ama kegyelmet, hogy egykoron szeretetben és türelemben vegyem a halált a te kezedbôl!

2. állomás -- A kereszt
Ó, Jézus, aki a nehéz keresztet kész szívesen vetted föl, segíts meg, hogy keresztemet türelemmel viseljem!

3. állomás -- Az elsô esés
Ó, Jézus, aki a kereszt alatt összerogytál, bocsáss meg kegyesen, ha emberi gyarlóságból bűnbe esem!

4. állomás -- A találkozás
Ó, Jézus, akit megvigasztalt szeretô Anyád, add édesanyádat vigasztalómul és segítômül életben és halálban!

5. állomás -- A cirenei
Ó, Jézus, aki cirenei Simonban támaszt nyertél szükségedben, adj nekem igazi nemes barátokat, akik szükségemben és halálomban nem hagynak el!

6. állomás -- Veronika
Ó, Jézus, aki Veronika kendôjében lenyomtad arcodat, vésd mélyen kínszenvedésed emlékét szívembe, lelkembe!

7. állomás -- A második esés
Ó, Jézus, aki másodszor esel a földre a kereszt súlya alatt, add malasztodat, hogy elôzô bűneimbe soha többé vissza ne essem!

8. állomás -- Az asszonyok
Ó, Jézus, aki olyan szeretettel vigasztaltad a síró asszonyokat, vigasztalj meg engem is az élet minden körülményei között!

9. állomás -- A harmadik esés
Ó, Jézus, aki harmadik esésed után is felegyenesedtél keresztutadon, add, hogy soha többé ne vétkezzem, hanem mindvégig állhatatos maradjak a jóban!

10. állomás -- A vetkôztetés
Ó, Jézus, akit megfosztottak ruháidtól, ne engedd meg, hogy a megszentelô kegyelem ruhája valaha elraboltassék tôlem!

11. állomás -- Keresztre feszítés
Ó, Jézus, aki gyötrelmes kínok között keresztre szegeztetted magadat, add, hogy én is készségesen szegeztessem magamat az önmeggyôzôdés és bűnbánat keresztjére!

12. állomás -- Kereszthalál
Ó, Jézus, aki magadat a keresztfán érettem és az egész világért föláldoztad, add, hogy neked éljek és haljak, és a tied maradjak mindörökre!

13. állomás -- A levétel
Ó, Jézus, aki halottként szűz Anyád ölében akartál pihenni, tedd meg, hogy a szentáldozáskor bennem mindig tiszta szívet találj nyugvóhelyül!

14. állomás -- A sír
Ó, Jézus, aki a sírban nyugodtál, hogy abból húsvét ünnepén dicsôségesen elôjöjj, add, hogy egykoron síromból dicsôségesen föltámadjak az örök húsvét ünnepére!

Befejezô imádság
Ó, Jézusom, vedd ezt a szent keresztúti ájtatosságomat viszontszeretetem csekély bizonyságaként! Ó, Jézus, tedd, hogy a te keresztutad és kereszthalálod ne legyen hiábavaló reám nézve! Vezess engem keresztutamon hozzád, a mennybe. Ámen.

Nyomdokaidban akarunk járni!

süti beállítások módosítása